Botoks
Botulinum Toksin içeren ilaçları cilt gençleştirme ve terleme tedavisi gibi farklı dermokozmetik uygulamalarda kullanılan ilaçlardır. Sorunlu cilt bölgelerine bu ilaçların enjekte edilmesiyle ciltteki kırışıklıklar azaltılabilir ve terleme sorununa çözüm bulunabilir.
Genel olarak Botulinum Toksin olarak adlandırılan bu dermokozmetik yöntem uzun zamandır dünya genelinde cilt gençleştirmek isteyen kişiler tarafından bilinmektedir. Yan etkisinin neredeyse hiç olmaması ve yöntemin pratikliği Botulinum Toksin en sık uygulanan dermokozmetik uygulama haline getirmiştir. Hem erkekler hem de kadınlar; cilt gençleştirme ve kırışıklıkların giderilmesi için Botulinum Toksin uygulamasına başvurabilirler.
Lokal anestezik etkisi olan kremlerin cilde sürülmesinden sonra Clostridium Botulinum bakterisinden elde edilen proteinin cilde enjekte edilmesi yoluyla uygulama yapılır. Alın bölgesine, yanaklara, dudak ve ağız çevresine, burun ve dudak arasına, kaşlar arasındaki kırışıklıklara, boyun bölgesindeki çizgilere, üst dudak çevresindeki izlere, çene bölgesine, aşırı terleme sonunun giderilmesi için avuç içlerine ve koltuk altına Botulinum Toksin uygulaması yapılabilir. Botulinum Toksin uygulamasının vücudun hangi bölümlerine yapılacağı kişinin talebi ve ihtiyacına göre değişiklik gösterebilir.
Botulinum Toksin genel olarak kırışıklıkların azaltılması ve cildin gençleştirilmesi için cilt kaslarını devre dışı bırakan bir uygulama olarak bilinse de aşırı terleme sorununun tedavisinde de kullanılmaktadır.