Meme Büyütme

Home Meme Büyütme

Meme Büyütme

Meme protezi uygulamaları, göğüsün büyütülmesi ve şekil verilmesi amacıyla vücuda yabancı bir maddenin yerleştirildiği ameliyatlardır. Çoğunlukla protez kullanılmakla birlikte nadir olarak, eğer vücutta belirgin yağ depoları var ve göğüsün formu yeterli ise, yağlı bölgelerden alınacak yağ dokusunu sınırlı miktarlarda göğüse enjekte edilerek göğüsün bir ölçüde büyütülmesi mümkün olabilir. Uygulanan yöntem silikon bir kılıf içeren, içinde silikon jel veya serum fizyolojikle dolu protezlerin göğüs duvarında; kasın önüne ya da arkasına yerleştirilmesidir. Serum fizyolojik ile doldurulan protezler kullanıldığında; %10-30 oranında, protezde hacim kaybı veya tamamen sönme olabilmektedir. Silikon jel protezlerde bu duruma pek rastlanmaz.

Ameliyat öncesinde kesi ve protezin nereden yerleştirileceği saptanır. Areola (meme ucundaki renkli halka) ve meme derisinin birleştiği halka, meme altı kıvrımı ve koltuk altı kıvrımı olmak üzere üç seçenek vardır. Bunların hangisinin daha uygun olduğu ameliyat öncesinde tartışılır.

Ameliyat izleri açısından genellikle meme başının renkli bölümü ve renksiz bölümünün birleştiği noktadan yapılan kesiler belirsiz iyileşirken, meme altında ilk aylarda belli olmak üzere mutlaka kalıcı izler oluşur. Bu yaklaşık 4cm uzunluğundadır. Koltuk altındaki kesi ise normal duruşta belli olmamakla birlikte, kaldırılıp aksi ile çukuru ortaya çıkarıldığı zaman çizgi halinde belli olacaktır. Bu durum zaman içerisinde giderek azalan karakterdedir. Bu ameliyatlarla ilgili farklı teknik uygulamalar ve bunun yaratacağı farklı sonuçlar ayrıntılarıyla size anlatılacaktır.

İşlemden önce 10 gün süreyle aspirin, E vitamini, coenzim Q gibi kan sulandırıcı ilaçlardan kaçınılmalıdır. Hastanın geçmişindeki önemli rahatsızlıklar ve sürekli kullandığı ilaçlar varsa mutlaka doktora bildirilmelidir.

Ameliyat günü yapılacak bazı tahlillerle ameliyatınıza engel olup olmadığına karar verilecektir. Ameliyat öncesi odanızda ayakta yapılacak bir çizimle protezin konulacağı alan ve cerrahi teknik detaylar belirlenir, ameliyat öncesini ve sonrasıni kıyaslamak amacıyla fotoğraflar çekilir. Ameliyat öncesinde genellikle 5-6 saat kadar aç olunması gerekir.

Ameliyat bittiğinde ameliyat bölgesinde oluşabilecek sızıntıları toplamak amacıyla dren denilen vakumlu bir sistem kullanılabilir. Ameliyat bölgenizi saran bir takım bantlar ve bunun üzerinde göğüslerinizi kavrayan sporcu sütyeni giydirilir. Ameliyattan sonra genellikle ilk saatlerde baş dönmesi, halsizlik ve bulantı görülebilir. Bu durumun giderilmesi için bazı ilaçlar kullanılacaktır. İlk iki günde giderek artan ödem (şişlik), üçüncü günden itibaren azalmaya başlar. Kol ve gövde rahatlar. Giderek azalmakla birlikte aylarca sürebilen zaman zaman batma, yanma, kramp tarzında kısa süreli ağrılar oluşabilir. Günlük yaşamı etkileyecek boyutta olmayan bu ağrıların sıklıkları ve şiddetleri giderek azalır. Bu gibi durumlarda ağrı kesici kullanılabilir.

Ameliyat günü ya da ertesi gün taburcu işlemleriniz yapılarak eve gitmenize izin verilir. İlk iki gün genellikle istirahat ederek geçirilmelidir. Bu dönemde protezin kas arkasına ya da kas önüne konulmasına bağlı olarak farklı şikayetleriniz olabilir. Genellikle kas arkasına konulan protezlerde kol hareketleriyle ağrı artmaktadır. Bu durum ilk günlerle sınırlıdır.

Canlı Destek
Whatsapp Destek Hattı
Whatsapp'dan bize yazabilirsiniz.