Mezoterapi
Mezoterapi vitaminlerin, minerallerin, aminoasitlerin, enzimlerin, homeopatik ilaçların, karışımlar halinde, mikro enjeksiyon tekniği ile cildin orta tabakasına enjekte edilmesi yöntemidir. Latince mezo(orta) ve terapi(tedavi) kelimelerinden meydana gelmiş olup ”orta deri tedavisi” anlamındadır.
Yüz mezoterapisi esnekliğini kaybetmiş, yıpranmış cilde; vitamin, dolaşım düzenleyici özelliği olan onaylı maddeleri uygulayarak, uygulama yapılan bölgeye destek sağlamak amaçlı işlemlerdir.
2 yada 4mm’lik özel iğneler ve bir enjektör yardımı ile cildin mezoterm tabakasına, tedaviye yönelik vitamin, antioxidan ve dolaşım güçlendirici etkisi olan maddeler enjekte edilmesidir.
Bu maddeler kılcal uç dolaşımına geçer ve bölgeye doğrudan etkili olur. Endikasyona göre değişen çeşitli ilaç karışımları 5-10 dakika gibi bir süre içerisinde deri altına enjekte edilir. 15 günde bir 4 seans yani toplam 2 ayda 4 seans yapılır. İlk kez 1952’de Dr. Michel Pistor tarafından uygulanmış, 1987’de Fransız Tıp Akademisi tarafından geleneksel tıbbın bir parçası olarak kabul edilmiştir.
Kimlere Uygulanır?
18-80 yaş arasındaki kişilere uygulanır. Gebe ve emzirme döneminde, şeker hastalığı olan ve kemoterapi tedavisi gören kişiler dışındakilere uygulanabilir.